Hari yang sangat panjang!

Maaf Atas Penggunaan Kata 'AKU' Pada Yang Lebih Berusia


Akhirnya 7disember 2012 berlalu dengan sempurna! 
Yeayyy.. Hari yang sangat panjang!
Dengan bangganya, Rosmahusna bt Norddin dah cukup 11tahun. Tahun depan lepas UPSR dia kahwin!
Hihihihihihi.. Walaupun dalam ic dah 18tahun. Tolong jangan ikut ic. Tolong lah paham. Tolong abaikan, please!  *Awak Ohsemmmm

Pagi-pagi lagi dah my mummy dah kejut!

Mak : Bangun - bangun. Happy birthday..
Aku : *Muka blurrr
Mak : Kaklia pon dah bersalin subuh tadi. Dapat baby girl. Same birthday la dengan kamu!
Aku : *Bangga kejap


Photo: Qisha Nur Ayris asyk tdo je..sgt2 kecik kn Photo: Anak Liya Qasih Roy

Act 6/12 haritu baby nak keluar *kalau keluar 6/12 mesti future husband aku pulak yang bangga sebab birthday dia* tapi doktor tahan sebab tak cukup bulan.
Tengok - tengok keluar jugak 7/12 jugak!.. Tu yang buat Atih dia lagi bangga tu. Wuuuuuu..
Same dengan ateh dia tuuuuu :P
KihKihKih. Dah takdir nak buat macam mana kan :)
Sayang Qisha Nur Ayris *nama baby*


Nota Matahati : Tengs pada yang wish birthday aku haritu. Semoga Allah membalas doa doa kalian. Aminn..

Happy Birthday dear!

Maaf Atas Penggunaan Kata 'AKU' Pada Yang Lebih Berusia

Finally,im 22 years old! Ehh.. bukan saya tapi dia. Dia... Amirul Fazrin b. Adnan
6 disember,hari tua untuk dia. Hahahaha K gelakkan orang!

Hahaa, so semalam aku decide nak buat something special for wish birthday dia.. Pikir punya pikir last-last aku dapat 1 idea ni.. Best ke tak best ke ni je yang ada, dalam masa yang cepat dan paling pantas! Ahhaaa.. nak tengok apa yang aku buat ?? Jappp! Nak upload :P



Taraaaa! Bagi korang maybe it's not something special but bagi aku
VERY SPECIAL! IKHLAS DARI HATI :)


HAPPY BIRTHDAY SAYANG!   DAH NYANYI KAN MALAM TADI,
NANTI BILA DAH JUMPA KITA CELEBRATE BIRTHDAY KITA OKEY SAYANG..
DONT WORRY, I'VE MORE SOMETHING SPECIAL FOR YOU! MISS YOU AND REALLY REALLY LOVE YOU!
   

TAK BISA TANPAMU!

Maaf Atas Penggunaan Kata 'AKU' Pada Yang Lebih Berusia
Dengar suaramu aku rindu
Ingat dirimu ku ingin bertemu
Aku tak bisa musnahkan dirimu
Tanpa cintamu aku lemah
Sungguh terasa hampa hidupku
Jangan biarkan ku musnah tanpamu
Aku menangis bila ku teringat
Saat bersamamu berdua denganmu
Aku yang hancur tanpamu
Dengar suaramu aku rindu (dengar suaramu)
Ingat dirimu ku ingin bertemu (ingin bertemu)
Aku tak bisa musnahkan dirimu


Sweet sangat lagu Tak bisa tanpamu by eren, mirip dengan hati ini.. memang tak boleh pisah, taknak pisah, taknak jauh. Pelishhh.. hati ni rinduuuu..

Kejap tadi duduk bual - bual dengan encik future husband, tetiba je mulut ni tanya satu soalan..

Aku : Awak,awak pernah menangis sebab saya ?
Dia  : Tak pernah ponnnn *muka selamba
Aku : Ouhhhh.. *kecit hati, kuchiwa dem dem dem (dalam hati je)
Dia : Saya tak pernah menangis sebab awak tak pernah sakitkan hati saya..
Aku : *senyum dalam hati hehe Tapi saya selalu menangis ? Acane tu ?
Dia : Itu sebab awak tu memang kuat nangis!
Aku : *gelak kuat - kuat ala mat lembik lampir :D

*Sila bahagia wahai hati!

XOXO :* MUAHHHHHHHHHHHHHH 

*******
DEAR AMIRUL FAZRIN, HATI INI SENTIASA MERINDUI, MENYAYANGI DAN MENCINTAI AWAK! AWAK BUKAN YANG PERTAMA TAPI SAYA YAKIN AWAK YANG TERAKHIR, ITU JANJI SAYA! :D TERIMA KASIH AWAK, TERIMA KASIH SEBAB CURI HATI INI, JAGA HATI INI, BELAI HATI INI.. HEYY AWAK! HATI INI SANGAT DEGIL TAU,HATI-HATI TU. TAPI SEDEGIL MANAPUN IA TAKKAN BUAT AWAK MENANGIS! :)

P/s : kalau jadi hari rabu ni balik Petaling Jaya dia hantar! okey, boleh suruh dia bawak kereta selow-selow sebab orang tersayang ada kat sebelah!

MY WISHLISH !

Maaf Atas Penggunaan Kata 'AKU' Pada Yang Lebih Berusia

"tampal belakang pintu almari. Hari - hari bukak, hari - hari berdoa, hari - hari berharap. InsyaAllah"

Amacam ?? Boleh tak cenggini ? Impian dalam hidup aku, harap - harap tercapai hendaknya. Amin..
Yer, buat masa sekarang aku memang belum bertudung, tapi aku janji dengan diri, andai aku telah bergelar seorang isteri, aku ubah berubah dan pasti berubah :)

NOTA RINGKAS : JANGAN HARAPAN SETINGGI GUNUNG TAPI USAHA LANSUNG TIADA. PERSETANKAN APA ORANG BERKATA JANJI ALLAH TAHU SEGALANYA HATI MERASA PAHIT MANIS! ORANG HANYA MAMPU MELIHAT TAPI POTPET - POTPET SINI SANA,HAIII... LUMRAH DUNIA!

MENYAYANGIMU..

Maaf Atas Penggunaan Kata 'AKU' Pada Yang Lebih Berusia

Pertemuan kita ini bukanlah kehendak saya tapi di atas kuasa takdirnya yang mungkin ada perancangan indah disebaliknya. Saya nak awak tahu saya tak sempurna disegala sudut kerana saya bukan tuhan yang mempunyai kuasa ditangan berkuasa mengikut kehendaknya. Saya akan cuba selagi mampu untuk membahagiakan awak sehingga akhir nafas saya ! janji dipatri hati jadi saksi.. 


"menyayangimu.."

BOLEH GILA FIKIR PASAL AWAK
JADI LEBIH BAIK LETAK AWAK DIHATI
HATI LEBIH IKHLAS MENYAYANGI
DARI AKAL YANG MENGUASAI
BERFIKIR TAK HENTI - HENTI !

ESOK BERMULALAH KEHIDUPANKU SEPETI BIASA MENGEJAR CITA-CITA , TANGAN DIGENGGAM HATI BERAZAM , TAMPAR PIPI SENDIRI MENGADUH KESAKITAN BUKAN SEKADAR ANGAN ANGAN !




AKHIR KATA : ERTI KEHIDUPAN ADA SUSAH ADA SENANG, KADANG DIATAS TAKSEDAR DIBAWAH.. MATA MELIHAT MULUT CELUPAR KAKI MELANGKAH SIKIT TAK GOYAH . HATI SABAR PASTI ADA KEBAHAGIAAN DISEBALIKNYA !


kerja part time untuk aku

Maaf Atas Penggunaan Kata 'AKU' Pada Yang Lebih Berusia



Oyeahhhhhh..
Da makan malam ?
Sehari update dua status dah macam retis + artis pulakkk. KahKahKah..
Errr. Malam ni aku dapat kerja part time.. Tolong aku nak tak ?? Hahaha.

kerja apa ??

Nak bagitau la ni. Aku akan habiskan sisa - sisa di penghujung cutiku ini *ceh ayat* dengan menyalin lirik beserta kord gitar kat dalam buku . Hahahaha..

Aku dah lama niat nak bawak buku lama pergi rumah sewa, dari start cuti haritu aku dah perhati.. nanti nak bawak buku tu pergi mentari tapi sebelum tu nak tambah lagu - lagu best lagi.. cakap dalam hati.
tetiba tadi tergerak la pintu hati ni nak pergi tengok.

Tengok - tengok .......


Ayah aku da buang semua yang aku tulis tu and pergi buat buku order kuih muih untuk mak aku masa nak raya haritu .. Haiiii... sabo jeleee ...

Aku bukan takmo beli buku, masalahnye buku-buku yang terdapat kat pasaran ni tak memenuhi citarasa aku. Dah banyak aku beli tetap tak secanggih tulisan tangan aku ! dan yang penting, dalam buku aku takkan ada lagu yang aku tak suka !

Tadi dah beli buku nota baruuuuu, Byebyeeee



Pening tak ? pening tak ? Ambik kauuuuuuu ;p

terima kasih follower,tanpa anda sunyi dunia..

Maaf Atas Penggunaan Kata 'AKU' Pada Yang Lebih Berusia

... hanya itu yang mampu aku lafazkan. Hihi. Tanpa follower yang follow blog ni , siapalah aku yang kerdil ni kann. K, harini follower aku dah mencecah pon 500 setelah hampir setahun aku ber-Blog. Bangga Seronok tak terhingga seakan - akan bulu ketiak ku sedang berdancing! KahKah. Ini tipu!



dari hati ini memberikan senyuman ku pada follower - follower ku sekalian . HHAHAHAHAHA ( gelak setan! )

haaaa, tudiaaaaaa. tudiaaaaaaaa aihh follower bertuah cekk.. pucheh nama samarannya .. jom lah reramai singgah blog diaaa , kita usyaaa dia pulakkk ..

http://pucheh07.blogspot.com/
to encik pucheh : tahniah jadi follower bertuah sy. Heheee

p/s : den nak ekot mak den nerojat kejapppp , Byebyeee ...

*nerojat - keluar 


pagi jumaat yang indah

Maaf Atas Penggunaan Kata 'AKU' Pada Yang Lebih Berusia

Bismillahirrohmanirrahim.
Dipagi jumaat yang indah ini terima kasih Ya Allah, aku masih diberi kesempatan melihat dunia dan meghirup udara nyaman. Sekali lagi terima kasih Ya Allah.. Cuma pagi ni, aku kurang sihat, selsema..

Redup cuaca pagi ini ibarat redupnya hati ini. Angin sepoi - sepoi bahasa meniup - niup dedaunan.. Dah lama aku tak bersiar - siar di halaman rumah yang indah ni.. Haiiiii, alangkah bagusnya kalau hari - hari aku dapat menikmati indahnya pagi :)

Melihat abah sibuk mencangkul tanah di halaman rumah, mak pula membersihkan.. Anak - anak saudara berlari - lari bermain (:


heppppp ! tahutnyeeeee !!

main pedang - pedang la konon..



kereta lama abah ! :)


P/s : tadi aku ambik betik dengan mak, nak pergi makan.. Bye Bye..

#WW : I heart Big Apple... nyummyyy...

Maaf Atas Penggunaan Kata 'AKU' Pada Yang Lebih Berusia



aku suka perisa Agent O, Alaaaa.. yang tabur - tabur nestum tuuu.. umphhhhh !

p/s : pilihan korang ?

tips diet pemakanan mengikut rasulullah

Maaf Atas Penggunaan Kata 'AKU' Pada Yang Lebih Berusia

TIPS DIET PEMAKANAN MENGIKUT RASULULLAH S.A.W

*Aku tinggalkan makan malam sebab diet , tapi lepas takot nak tinggal >.<

L.O.V.E S.T.O.R.Y ,boleh ke cenggitu ?

Maaf Atas Penggunaan Kata 'AKU' Pada Yang Lebih Berusia

Semua sihat ? Alhamdulillah .
 terima kasih , tak sampai 10 minit berblogwalking dah naik follower walaupun sikit .. eyer la , jelous jugak kan tengok orang lain mencecah angka riban - riban . tapi kena tengok la dari usaha dia jugak kan 

Sem break selama 2 minggu membosan kan tanpa sebarang aktiviti dilakukan , masa kat mentari tak sabar nak balik rumah , tapi bila kat rumah tak tahu nak buat apa.. cuma yang penting , jimat duit belanja , sebab makan dengan mak ..

Love story  ? apa yang love story ? okey , act malam tadi aku tak boleh tidur so aku decide aku memang nak berjaga sampai pagi . har har har *teruk anak dara nihhh . lepas beberapa jam aku termenung sorang , aku pon dapat idea pasal love story ni . apa dia ????







Taraaaa..... aku buat video  nak tengok ?? tapi kami tak comel pun ..

video


hahahaha , inilah hasilnya .. ikhlas dari Rosmahusna  Amirulfazrin




Selamat Hari Raya

Maaf Atas Penggunaan Kata 'AKU' Pada Yang Lebih Berusia

Sedar tak sedar , dah penghujung bulan Ramadhan .. tinggal 5hari lagi nak raya .. baju raya , kasut raya , handbeg , tudung ? semua nak baru kann , hahahaha . sabtu minggu lepas aku shopping kat jalan tar dengan housemate aku , rasa macam menyesal pergi , rasa nak menangis ;p

k , malas nak cakap banyak , di kesempatan yang sedia sempat ni , aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI , MAAF ZAHIR BATIN takda ;p kat semua umat islam dimalaysia..


kepada kawan - kawan blogger , kenal ke tak kan .

Aku Menyusun 10jari Memohon Maaf kalau-kalau selama kita berblogging aku ade menyinggung , mengguris , mentiru secara taksengaja ke apa kan ? maafkan aku :) 

first puasa ni , aku sambut dengan pakwa aku  , hewhewwww , gediks kann ;p

budak saito

Maaf Atas Penggunaan Kata 'AKU' Pada Yang Lebih Berusia

rambut baru . muahahahaa ;p

Assalamualaikum ..
lamanyaa rasa tak update blog . rinduu .. ada orang rindu kita tak ? takda ? kfine ..

Dah sebulan mendaftarkan diri kat Saito College .. best , macam - macam kawan , rupa , perangai , comel , hensome , cantik , semua ada .. dari Sabah , Sarawak , Kelantan , semua ada . mula - mula daftar rasa takut jugak kan , tapi dah sebulan ni takda rasa takut dah . Akak - akak n abang senior "hensome" ada jugak yang baik , tegur - tegur kann :)

Dsm 64
OHHH Apakah ?? hahaa , itu nama kelas aku .. singkatan dari Dip.Security Management n kelas aku kelas yang ke 64 .. gilaa ! batch kali ni batch paling ramai yang ambil dsm , semuanya ada 5kelas n kelas aku yang paling ramai penghuni . 36 orang ! Alhamdulillah , semuanya baik - baik , sporting - sporting , comel - comel belaka . k , aku tak ;(
Sem 1 ni aku belajar 5 subjek je .. Pengajian Malaysia , Principle of Management , English Comm. , Intro to Security Management n CCTS .. ape ntah maksud penuh dia , aku pon lupe ! hahaa
Setiap hari cuma belajar 3jam n kelas aku dari pukul 11.30 am sampai 2.30 pm .. k , waktu - waktu ni je aku ada kat Petaling Jaya . hahaa , nak jumpa call eh ;p

Mentari Court "G"
Tempat tinggal aku sekarang , alaaa ... tau x ? dekat - dekat ngan sunway piramid tu , tak tau lg ? yang ramai negro , yang pernah masuk buletin utama tu ? tak tau jugak ? kau carilah sendiri , huahuahua..
Ahhhh , kurus aku duduk sini tau x ? sobss sobsss , sedihhh .. saya sayang lemak saya -.- HAHA . setiap hari aku balik kelas , aku berjalan sejauh 1.5km . 1.5km okeyy .. jaoh tuuu . dari pintu masuk sampai blog G . bayangkan bulan - bulan puasa aku jalan . penat wehhh . Ada sesape nak jual basikal ? k , call aku ;p
balik kampung sekejap haritu adik aku cakap muka aku makin hitam . lagi sedihhhhh :( uwaaaaa , memang la makin hitam , balik kelas panassss ;p

G-11-17
Rumah akuu .. rumah yang sepatutnya menampung 10 orang penghuni , tapi rumah aku 13 orang penghuni , nasiblah kurus2 je sumenyeee .. yela , aku paling gemuk kan ;p
Aku tak tahu apa masalah warden ,  makan gaji buta agak ehhh . xmau halau - halau budak rumah aku yang berhutang tu , halau je wehhh . ada ruang sikit rumah tuuuu ! Pernah jadi kes kecurian sebanyak 100ringgit ,mangsanye aku n kawan akuuuu .. tapi entah lahhh . warden ni taknak halauu ! Alhamdulillah , seorang je yg berperangai sedemikiann  yang lain masih warass , terima kasih jadi housemate saya , saya sayang awakk ! ;p

Housemate paling gila !
kak ya , eyfa , eyda [aku tak tahu budak ni bila daftar rumah aku , tapi rumah aku dah macam rumah dia ;p ] era , tika , kak tika , kak wawa , along , kak cha ..
tapi tak boleh lawan sekali kak ya , dia sekepala dengan kitorang , suka buat bising , suka keluar sama , lepak sama , mandi kolam tiap - tiap malam. ahhhh , everything we do together , kecuali masuk bilik air . hahahahaa ;p

tengokk , baru balik kejap dah rindu kemainn , ;pp muuuuuaaaahhhhh :*

We See What We Want !

tepi sekali tu eyfa , dia budak perak .. sama dengan aku .. dia rapat dengan aku , ramai orang cakap kami kembar , ade iras .. tapi aku rasa jauh panggang dari api . hahahahahaa . dia ni degil tau .. dia takboleh minum air gas , tapi kalau kitorang minum dia mesti munim sekali . lepas tu , sakit perutttt . sian , bergulung atas katil , tapi degil ., sebab orang dah larang pun dia minum jugak ..

lepastu era , nama dia era fazira . artis gituu . heheee , dia paling rajin sekali dalam rumah . rajin kemas rumah , basuh baju , sampai tak duduk diam . tapi dia selalu dating ngan pakwa dia , sebab tu dia takpenah ikut kitorang mandi kolam ;p

sebelah era , eyda .. eyda bukan budak bilik aku , tapi kitorang rapat sampai bawak baju , bawak barang - barang tido rumah aku , kitorang tak kisah pon sebab kitorang tido kat bilik double master room aka ruang tamu -.- takpa , kita kan kawan , dia nih selalu ngigau , apa lagi , bahan laaa . hahahaha

last sekali aku , nak kenal ape lagi , dah kenal kan ? ;p

haaa , itu la kak ya ! akak yang paling kitorang SAYANG !





aku terseksa kat mentari court

Maaf Atas Penggunaan Kata 'AKU' Pada Yang Lebih Berusia

bukan sebab takda duit , bukan sebab kawan , bukan sebab rumah , bukan sebab share katil ngan kawan aku tapi sebabbbbb.....



tahan kentuttt , ishhhh ... terseksa betul :P


P/s : entry sepantas kilat :P

minggu yang sangat buzy -.-

Maaf Atas Penggunaan Kata 'AKU' Pada Yang Lebih Berusia

Minggu ni buzy sangat-sangat and lepas ni maybe tak dapat online lagi sebab laptop akak aku bawak ( T.T ) tapi jangan risau , bila aku dah free aku follow korang balik eh (^,^)







aku punye adik . same muka tak ? tak kot ;p

dah 400 follower

Maaf Atas Penggunaan Kata 'AKU' Pada Yang Lebih Berusia

Semenjak 3 hari ni aku berblogwalking gile gile punya blogwalking ,  Alhamdulillah .. bilangan follower blog @unapedora dah mencecah 400 follower , kembang kempis hidung yang sedia kembang ni menahan sedih yang happy .. Ehh , aku cakap pasal ape ni =.= motif ? .


Dah setahun tujuh bulan aku berkecimpung dalam dunia blog ni ,bukan senang nak dapat follower macam ni "nasib kau la blog dapat tuan pemalas 


Macam - macam cerita aku baca  .. seram , ngeri , sedih , happy , kecewa putus cinta . Ehh , macam - macam la .. 


Di kesempatan ni , aku nak ucapkan berjuta  juta juta ribuan + ratusan terima kasih kepada kawan blogger yang sudi follow blog aku yang sengal sengal ubi ni :) 


jom kita review  follower ke 400 


yeahh , itu dia follower bertuah kita , TROUBLE SOUL .. dia ni pink addict macam aku , ehehehehe...


tengok header dia pun dah tau , comell


so , tunggu ape lagi .. cepat cepat , ramai - ramai terjah blog diaa n follow sekali ..  > klik sini <

selamat berblogging 


P/s : tadi aku ikut mak aku pergi bayar saman , ayah aku merempit lebih 22km/j dari had laju yang ditetapkan , hewheww :P



tentang rasa - astrid - (cover by una).wmv


Maaf Atas Penggunaan Kata 'AKU' Pada Yang Lebih Berusia

Assalamualaikumm..
akhirnya hujan jugak petang ni , dah dekat sebulan panas terikkkkk .. k takda motif >.<

ececece , sapa pulak masuk youtube tu siap cover - cover lagu kemain ..
aku la tuu , hewhewww :)

sebenarnye dah lama upload video ni kat fesssbukkkk , Alahamdulillah .. ramai jugak kawan - kawan yang bagi sokongan , sedekahkan 'like' kat video aku ni .. tak kurang jugak dengan komennya.. tapi ada jugak la sesetengah tu yang tegur pasal tu , pasal ni .. tapi Alhamdulillah , kalau korang tak tegur aku mana nak sedar . ehehehe ..


tak kurang jugak pak mentua ayah bf aku turut seta memberi sokongan , maluu tahap gaban pulak rasanyaa :)

kepada kawan - kawan yang sentiasa bagi sokongan kat aku , TERIMA KASIH ! tanpa korang siapalah aku , hihii :)

Aku petik gitar kerana itu hobi , aku menyanyi kerana itu hobi , aku record video kerana itu hobi dan aku mengupload kerana itu juga hobi ,. ececece , aku gurau .. jangan marah ..

tolak tawaran politeknik ?

Maaf Atas Penggunaan Kata 'AKU' Pada Yang Lebih Berusia


Selamat Ber - Julai , cepatnye masa berlalu . sedar tak sedar dah hujung bulan jun ..
8 hb julai aku akan mendaftarkan diri di politeknik sultan abdul halim muadzam shah , jitra kedah . tapi aku dah tolak . hihi..

kenapa tolak ? k aku story :)

bile keputusan permohonan ke politeknik di umumkan , aku dengan bangga nya check dengan hati yang berdebar - debar mengalah kan orang akad nikah , aku dapat politeknik tu ..


Baca tak entry aku yang lepas ? kalau tak baca meh klik --> sini <-- aku dah ambik keputusan yang aku berhenti form 6 and sambung sijil engineering polymer tapi aku terpaksa cancelkan lagi keputusan aku bila aku ditawarkan diploma kejuruteraan mekanikal plastik . hahh , sama kan dengan sijil tu . bezanya cume sijil dan diploma . 

bincang punya bincang abah and mak aku suruh masuk politeknik tapi mintak tukar course sebab course yang aku dapat tu agak tak sesuai . aku dah mintak pendapat orang ramai , memang ramai yang cakap course tu kureng sesuai untuk budak perempuan . lainlah kejuruteraan awam . aku pon call lah bahagian pengambilan pelajar politeknik . aku call tu sebab nak tanya procedure pertukaran politeknik , tapi belum habis cakap lagi diorang dah bagitau yang tahun ni tak boleh tukar course . k frust !

so study mane ??

k , nak jadikan cerita , mak aku dapat mesej ade taklimat mengenai dip. pengurusan keselamatan and aku pon terus google pasal dip tu . info yang aku dapat course pengurusan keselamatan tu cuma ada kat saito college and takda kat mana - mana .. yang buat aku percaya kolej tu , bf kakak aku tengah study pjj kat situ untuk naik pangkat . aku pon macam berminat lah nak masuk situ .. 

apa yang buat aku tertarik tu ??

cita - cita aku dari dulu memang nak jadi pegawai kastam and Insyaallah , bila aku masuk Saito College ni aku harap aku dapat capai cita - cita aku tuu , jadi pegawai polis pon okeyy jugak ;p aku dapat pinjaman mara , elaun rm630 sebulan .. hostel kat mentari and boleh buat part time kat sunway piramid , itupon kalau nakk la , tak paksa ..study dua tahun setengah , yuran pendaftaran rm500 n duit hostel rm180 . bulan pertama je okehh , yang lain mara tanggung . tapi kene bayar balik laa bila dah bekerja nanti :)))))

and now , lagi 15 hari aku pergi daftar kat Saito College , Petaling Jaya selangor . k , sangat tak sabar .. hewhewww .. kelmarin aku jalan - jalan kat kl and aku pergi la usha - usha jalan kat pj tu , maklumla .. aku tak biasa la jalan - jalan sanee , tak paham pon . tapi jumpa jugak la . betul - betul depan paparich ! aku pon gurau - gurau ngan mak . "mak , kalau hari - hari makan paparich , habis duit elaun . mak aku cakap , hari  hari makan paparich , papakedana " >.< okey mak , tak makan situu . huhuuu...

ni serba sedikit tentang diploma pengurusan keselamatan , kalau orang nak tahu lebih lanjut korang boleh klik sini ..

Outline

Our Diploma in Security Management programme is a full-time 2½ years course. It is approved by the MOHE and is recognised by both the Government sector as well as private organisations. It opens up opportunities for you to join the uniformed and other Governmental services.
You will learn about the major functions, processes and resources in providing effective security management. You will be introduced to the key ideas, techniques and knowledge that are at the heart of professional security management today. You will also gain an understanding of the role of security personnel, as well as the resources and skills involved in managing its operations.

Secure Your Future

Diploma in Security Management deals with the central issue of imparting unique insights and comprehensive coverage of the role, resources and skills that are fundamental in providing effective security management. We offer the essential introduction to the key ideas, techniques and issues that are at the heart of professional security management today.
We can help you realize your full potential as a security professional. So, if you want to attend an accredited training course, we have the right programme for you.
Our module is developed to meet the requirements of the expanding security industry and also to meet the needs of those working in the industry, whose roles are becoming increasingly complex. Our course is designed with equal importance given to both the practical and theoretical aspects.

Career Prospects

  • Logistics Security Officer
  • Crime Investigator
  • Security Executive
  • Risk Management Officer
  • Facillity Management Officer
  • Physical Security Officer
  • Disaster and Crisis Management Officer
  • Safety and Health Officer
  • Police Force
  • Armed Forces

Participants

The programme is tailor-made to meet the needs of professionals in the following industries:
  • Malaysian Armed Forces
  • Malaysian Police Force
  • Hotels & Resorts Security Manager
  • Banks and Financial Institutions Security Executives
  • Private Security Consultants
  • Facilities Security Companies
  • Government Agencies
  • Insurance/police investigators
  • High Reliability industries such as Petrol Chemical, Telecommunication

Why do Security Management Course in Saito College?

  • The course is approved by MOHE which is recognized by both Public and Private Industries in Malaysia for employment. The qualification is recognized by JPA which will allow you to find employment with the uniform services and other government bodies.
  • Saito’s Industrial Advisory Panel (IAP) ensures that the program is highly relevant to the industry and makes sure that the student that graduates is employment-ready.
  • Program is taught by senior security professionals with extensive experience and skill in the industry.
  • Students will go on a month long Leadership camp which will build teamwork, problem-solving and thinking skills in the student.
  • On the theme of Inspired and ready – students are very clear of their career choices. Employers seeking trained professionals will be impressed with the skills of the student to work.
  • Work + Study Program – Students can take advantage of the apprentice and work+study program to enhance their work experiences.

Entry Requirement

The minimum entry requirement for the diploma programme is one of the following:
  • SPM Certificate with three credits
  • Senior Middle Three UEC with 3Bs
  • GCE/'O' Levels certificate or equivalent with three credits
Entry requirements and courses of studies are set and subjected to approval and changes by the respective universities.

biar salah pilihh ??

Maaf Atas Penggunaan Kata 'AKU' Pada Yang Lebih Berusia

assalamualaikumm..*permulaan entry :)

baru perasan , bulan ni aku belum lagi mengupdate entry baru , melainkan aku cuma joingiveaway , berblogmeniarap , merangkak walking je .. hmmm *mengeluhkan ?? takbaikkkk..



pada 7mei 12 *kalau taksilap aku ..keputusan permohonan ke ipta melalui upu diumumkan . masa pagi tu aku kat ladang tolong my parent . sebab keputusan keluar lepas pukul 12 , so aku pon relaxs jela kan .. 'dalam hati lambat - lambat pon takpe , line konfom bz gila kann'
masa aku kat ladang lagi kawan - kawan aku mesej kat hp .. 


una dah check upu ke belum ?? 
una check la cepat dah boleh  .. 
una aku tak dapat .

kawan - kawan kau ni lagi buat aku tak sabar kan . last - last aku ajak ayah ngan mak aku balik sebab kerja pun dah selesai . sampai - sampai je rumah ape lagi , bukak kasut terus pergi tengok laptop . nasib lah mase tu laptop ngah terbukak adik aku guna ,  terus aku rampas kejap ..
dengan excitednyee aku pon check . mula - mula error jugak sebab line bz , akhirnya lepas jugakk .. ade 5 saluran kesemuanya dan semuanya aku check . saluran pertama aku check 



harap maaf ! dukacita dimaklumkan saudari rosmahusna 94120708**** tidak terpilih


check saluran kedua pon camtu jugak , check semua pon camtu jugakk . kecewaaaaa !! uwaaaa :(
keluar je bilik mak tanya , 

camne ? dah chech ? dapat ke ? aku pon sedih je jawab ..

tak dapat mak , orang tanya kawan - orang pun ramai yg tak dapat . sebenarnye nak sedap kan hati aku jee ..

lepastu semak tingkatan 6 aku dapat , aliran kemanusiaan .. yela , aku bukan budak sains .. yg bestfriend aku awal - awal dah pegi kfc holding kat jb tu , sebelum result upu keluar amik course seni kulinari ..

lepastu aku mule tak senang duduk , kawan - kawan aku ramai pergi form6 . aku ?? beratnyaaa hati akuu .. sebab aku memang tak pernah bercita - cita ponn .. mak aku tanya lagi..

camne ? nak masuk form 6 ke ? masuk jela , tapi kena blaja betul - betul la ..

last - last aku buat keputusan , okey la makk .. orang masuk form6 ..

sementara tu abang kfc holding , abang berjaya kolej sebok call aku nak masuk ke tak . tapi memang aku yg apply sebab tu diorang tanya - tanyaa . hihii .. ehh , utk pengetahuan korang , dua kolej ni kolej swasta tapi kalau aku masuk pon tajaan felda , so kalau pointer aku bagus aku tak perlu bayar atau sederhana bagus aku cuma kene bayar separuh .. okey jugak la kan kalau aku masuk.. 
course yang aku pilih kat kfc holding - dip.seni kulinari , yang kat berjaya kolej - dip. nursing

sebenarnye mase isi kat upu tu memang aku banyak mintak bidang perubatan ni , tapi tu laa orang cakap , ukur baju badan sendiri . dah la aku ni bukan budak sains , tapi tu je yg aku minat .. huhuhu ..

bile dah daftar f6 haritu , aku pon ikut lah 3 minggu orientasi dan harini hari last sepatutnye tapi aku tak datang , hewhewww (Y) . seronok jugak lah , dah dapat kawan baruu dari sungkai , trolak . buat aktiviti berkumpulann , taklimat subject n tentukan kelass ..

tapi sayang..

jasad aku je kat f6 tapi hati aku TIDAK !

baru - baru ni dapat lagi surat dari kolej ape ntah pon dibawah tajaan felda . okey ! keputusan aku dah muktamad aku maybe masuk yg tu ..

sijil kemahiran malaysia engineering polymer ..

walaupon aku rase sijil tu buang mase tapi aku tertarik sebab aku boleh tahan minat la .. kawan - kawan kau pon banyak jugak la nak masuk situu .. lagipon dia perlukan kemahiran kann .. mungkin itu yg terbaikkkk . f6 ? ntah lah .. mungkin semalam hari terakhir aku jejak kan kaki kat smk sungkai ..

hmm , aku harap aku tak salah pilih tapi aku pegang kata - kata abang upsi 

'biar salah pilih asalkan belajar daripada tak belajar lansung dan menuntut ilmu bukan perlukan kepandaian tapi kerajinan'

yeahh , sangat bermakna kannn :)


k byebye n take care untuk semua . doakan aku menang GA yg aku joinn . heww , nanti kau belanja gula - gula coklat satuu ;p




salam sayang ,

unamirul (^>^)V

berape lame lagi aku kat ipoh ni ...

Maaf Atas Penggunaan Kata 'AKU' Pada Yang Lebih Berusia

kalau sebelom ni nak pegi ipoh , nak pegi ipoh . sekarang dah terbalik . bile nak balik besout , balik kampung ..
rindu sangat - sangat dengan kekawan kat sane . expecially ain ngan acoi . tak tau la dapat jumpe ain ke tak lepas ni , sebab 24 ni dia sambng belaja kat kfc holding , jb . jauh kan ? sampai hati dia tinggalkan kite :'( takpe , doakan kite dapat uitm jb taw3 :')

sebenarnye rindu nak lepak dengan jaja , azhar , jimmy n apiz . diorang ni pon kawan baik aku selain ain , acoi , fiza , liya , kiah . asek cite pasal bff je kan , harini lain sikit :)

azhar ? die pakwe adik aku , so aku malas nk cite pasal die , ahahaha :D kuat loyar buruk budak nih , rasa macam nak sepak lelaju je !

apiz ? die dah ade awek sebenarnye , aku malas nk cite lelebih jugak . hewhew :) dia sebaya aku , aku selalu minak dia betolkan tiun gitar , yang paling best , dia nak belanja aku baju t-shirt ! yeahhh XDDD

okey ! cite pasal jimmy jela kan :) dia tua setahun dari aku , comel la jugak kan :) ini pon salah satu mangsa yang slalu jugak betulkan tiun gitar aku . kitorang start kawan sejak 3tahun lepas ! konon dia nak mintak aku ajarkan dia main gitar , tapi pentipu ! dia lg terer dari aku . hampehh kan ? dah2 , malas nk citer ..

nak balik besoutt !!!!!!!!!! nak jumpa diorang !!!!!!
masa minggu lepas aku balik kampung , 3 hari berturut-turut kitorang lepak sama . lepak kat depan rumah je , mak aku pon tau sebab tu mak aku tak balas . tapi apiz xde , aku , jaja , azhar n jimmy ..

 malam first tu seronok ! lama tak jumpe , jimmy pon baru balik besout sebab berenti keje . malam tu jimmy ajar aku bawak 125z , sumpah best ! sebelum ni aku tak penah bawak moto class , malu je kan .. mula2 asik mati je , tapi lastnye boleh jugak ! hewhew :D

malam second tu kita melepak atas jalan . sampai pukul berape itu secret :) ehee , best sangat ! sampai baring-baring kat atas jalan , biase la . kat kg bukan bnyk knderaan sgt pon , cube kat kl kau baring atas jalan  , sah kepala hilang . huhuu ..

malam last tu lepak depan rumah lagi . main batu seremban kat beranda . hahaa , comel ! tapi tak lama sebab budak-budak besout 3 datang n halau diorang ! budak besout3 memang xngam ngan budak besout 1 ..

rindu nak lepak lagi ! bilelah lesen nak seesai ni > .<

ini azhar 

ni apiz

ni jimmy .

semua hensome kan ? dah ! malas nak puji lelebih =='

untuk awakkkk

Maaf Atas Penggunaan Kata 'AKU' Pada Yang Lebih Berusia


i love u very strong !

no title ( entri bergambar )

Maaf Atas Penggunaan Kata 'AKU' Pada Yang Lebih Berusia







tak lawan nak besar - besar . haha
Copyright © 2011 - 2013 | All Right Reserved by Rosmahusna