biar salah pilihh ??

Maaf Atas Penggunaan Kata 'AKU' Pada Yang Lebih Berusia

assalamualaikumm..*permulaan entry :)

baru perasan , bulan ni aku belum lagi mengupdate entry baru , melainkan aku cuma joingiveaway , berblogmeniarap , merangkak walking je .. hmmm *mengeluhkan ?? takbaikkkk..



pada 7mei 12 *kalau taksilap aku ..keputusan permohonan ke ipta melalui upu diumumkan . masa pagi tu aku kat ladang tolong my parent . sebab keputusan keluar lepas pukul 12 , so aku pon relaxs jela kan .. 'dalam hati lambat - lambat pon takpe , line konfom bz gila kann'
masa aku kat ladang lagi kawan - kawan aku mesej kat hp .. 


una dah check upu ke belum ?? 
una check la cepat dah boleh  .. 
una aku tak dapat .

kawan - kawan kau ni lagi buat aku tak sabar kan . last - last aku ajak ayah ngan mak aku balik sebab kerja pun dah selesai . sampai - sampai je rumah ape lagi , bukak kasut terus pergi tengok laptop . nasib lah mase tu laptop ngah terbukak adik aku guna ,  terus aku rampas kejap ..
dengan excitednyee aku pon check . mula - mula error jugak sebab line bz , akhirnya lepas jugakk .. ade 5 saluran kesemuanya dan semuanya aku check . saluran pertama aku check 



harap maaf ! dukacita dimaklumkan saudari rosmahusna 94120708**** tidak terpilih


check saluran kedua pon camtu jugak , check semua pon camtu jugakk . kecewaaaaa !! uwaaaa :(
keluar je bilik mak tanya , 

camne ? dah chech ? dapat ke ? aku pon sedih je jawab ..

tak dapat mak , orang tanya kawan - orang pun ramai yg tak dapat . sebenarnye nak sedap kan hati aku jee ..

lepastu semak tingkatan 6 aku dapat , aliran kemanusiaan .. yela , aku bukan budak sains .. yg bestfriend aku awal - awal dah pegi kfc holding kat jb tu , sebelum result upu keluar amik course seni kulinari ..

lepastu aku mule tak senang duduk , kawan - kawan aku ramai pergi form6 . aku ?? beratnyaaa hati akuu .. sebab aku memang tak pernah bercita - cita ponn .. mak aku tanya lagi..

camne ? nak masuk form 6 ke ? masuk jela , tapi kena blaja betul - betul la ..

last - last aku buat keputusan , okey la makk .. orang masuk form6 ..

sementara tu abang kfc holding , abang berjaya kolej sebok call aku nak masuk ke tak . tapi memang aku yg apply sebab tu diorang tanya - tanyaa . hihii .. ehh , utk pengetahuan korang , dua kolej ni kolej swasta tapi kalau aku masuk pon tajaan felda , so kalau pointer aku bagus aku tak perlu bayar atau sederhana bagus aku cuma kene bayar separuh .. okey jugak la kan kalau aku masuk.. 
course yang aku pilih kat kfc holding - dip.seni kulinari , yang kat berjaya kolej - dip. nursing

sebenarnye mase isi kat upu tu memang aku banyak mintak bidang perubatan ni , tapi tu laa orang cakap , ukur baju badan sendiri . dah la aku ni bukan budak sains , tapi tu je yg aku minat .. huhuhu ..

bile dah daftar f6 haritu , aku pon ikut lah 3 minggu orientasi dan harini hari last sepatutnye tapi aku tak datang , hewhewww (Y) . seronok jugak lah , dah dapat kawan baruu dari sungkai , trolak . buat aktiviti berkumpulann , taklimat subject n tentukan kelass ..

tapi sayang..

jasad aku je kat f6 tapi hati aku TIDAK !

baru - baru ni dapat lagi surat dari kolej ape ntah pon dibawah tajaan felda . okey ! keputusan aku dah muktamad aku maybe masuk yg tu ..

sijil kemahiran malaysia engineering polymer ..

walaupon aku rase sijil tu buang mase tapi aku tertarik sebab aku boleh tahan minat la .. kawan - kawan kau pon banyak jugak la nak masuk situu .. lagipon dia perlukan kemahiran kann .. mungkin itu yg terbaikkkk . f6 ? ntah lah .. mungkin semalam hari terakhir aku jejak kan kaki kat smk sungkai ..

hmm , aku harap aku tak salah pilih tapi aku pegang kata - kata abang upsi 

'biar salah pilih asalkan belajar daripada tak belajar lansung dan menuntut ilmu bukan perlukan kepandaian tapi kerajinan'

yeahh , sangat bermakna kannn :)


k byebye n take care untuk semua . doakan aku menang GA yg aku joinn . heww , nanti kau belanja gula - gula coklat satuu ;p




salam sayang ,

unamirul (^>^)V

1 comment :

AkmaFaizal said...

Salam, good luck utk form 6...dah tgk senarai peserta ga? Jom semak manalah tau.. kot2 terlepas pandang plak nnt..hehe http://www.akmarwati.com/2012/05/peserta-ga-dari-akmarwaticom.html

Copyright © 2011 - 2013 | All Right Reserved by Rosmahusna