tolak tawaran politeknik ?

Maaf Atas Penggunaan Kata 'AKU' Pada Yang Lebih Berusia


Selamat Ber - Julai , cepatnye masa berlalu . sedar tak sedar dah hujung bulan jun ..
8 hb julai aku akan mendaftarkan diri di politeknik sultan abdul halim muadzam shah , jitra kedah . tapi aku dah tolak . hihi..

kenapa tolak ? k aku story :)

bile keputusan permohonan ke politeknik di umumkan , aku dengan bangga nya check dengan hati yang berdebar - debar mengalah kan orang akad nikah , aku dapat politeknik tu ..


Baca tak entry aku yang lepas ? kalau tak baca meh klik --> sini <-- aku dah ambik keputusan yang aku berhenti form 6 and sambung sijil engineering polymer tapi aku terpaksa cancelkan lagi keputusan aku bila aku ditawarkan diploma kejuruteraan mekanikal plastik . hahh , sama kan dengan sijil tu . bezanya cume sijil dan diploma . 

bincang punya bincang abah and mak aku suruh masuk politeknik tapi mintak tukar course sebab course yang aku dapat tu agak tak sesuai . aku dah mintak pendapat orang ramai , memang ramai yang cakap course tu kureng sesuai untuk budak perempuan . lainlah kejuruteraan awam . aku pon call lah bahagian pengambilan pelajar politeknik . aku call tu sebab nak tanya procedure pertukaran politeknik , tapi belum habis cakap lagi diorang dah bagitau yang tahun ni tak boleh tukar course . k frust !

so study mane ??

k , nak jadikan cerita , mak aku dapat mesej ade taklimat mengenai dip. pengurusan keselamatan and aku pon terus google pasal dip tu . info yang aku dapat course pengurusan keselamatan tu cuma ada kat saito college and takda kat mana - mana .. yang buat aku percaya kolej tu , bf kakak aku tengah study pjj kat situ untuk naik pangkat . aku pon macam berminat lah nak masuk situ .. 

apa yang buat aku tertarik tu ??

cita - cita aku dari dulu memang nak jadi pegawai kastam and Insyaallah , bila aku masuk Saito College ni aku harap aku dapat capai cita - cita aku tuu , jadi pegawai polis pon okeyy jugak ;p aku dapat pinjaman mara , elaun rm630 sebulan .. hostel kat mentari and boleh buat part time kat sunway piramid , itupon kalau nakk la , tak paksa ..study dua tahun setengah , yuran pendaftaran rm500 n duit hostel rm180 . bulan pertama je okehh , yang lain mara tanggung . tapi kene bayar balik laa bila dah bekerja nanti :)))))

and now , lagi 15 hari aku pergi daftar kat Saito College , Petaling Jaya selangor . k , sangat tak sabar .. hewhewww .. kelmarin aku jalan - jalan kat kl and aku pergi la usha - usha jalan kat pj tu , maklumla .. aku tak biasa la jalan - jalan sanee , tak paham pon . tapi jumpa jugak la . betul - betul depan paparich ! aku pon gurau - gurau ngan mak . "mak , kalau hari - hari makan paparich , habis duit elaun . mak aku cakap , hari  hari makan paparich , papakedana " >.< okey mak , tak makan situu . huhuuu...

ni serba sedikit tentang diploma pengurusan keselamatan , kalau orang nak tahu lebih lanjut korang boleh klik sini ..

Outline

Our Diploma in Security Management programme is a full-time 2½ years course. It is approved by the MOHE and is recognised by both the Government sector as well as private organisations. It opens up opportunities for you to join the uniformed and other Governmental services.
You will learn about the major functions, processes and resources in providing effective security management. You will be introduced to the key ideas, techniques and knowledge that are at the heart of professional security management today. You will also gain an understanding of the role of security personnel, as well as the resources and skills involved in managing its operations.

Secure Your Future

Diploma in Security Management deals with the central issue of imparting unique insights and comprehensive coverage of the role, resources and skills that are fundamental in providing effective security management. We offer the essential introduction to the key ideas, techniques and issues that are at the heart of professional security management today.
We can help you realize your full potential as a security professional. So, if you want to attend an accredited training course, we have the right programme for you.
Our module is developed to meet the requirements of the expanding security industry and also to meet the needs of those working in the industry, whose roles are becoming increasingly complex. Our course is designed with equal importance given to both the practical and theoretical aspects.

Career Prospects

  • Logistics Security Officer
  • Crime Investigator
  • Security Executive
  • Risk Management Officer
  • Facillity Management Officer
  • Physical Security Officer
  • Disaster and Crisis Management Officer
  • Safety and Health Officer
  • Police Force
  • Armed Forces

Participants

The programme is tailor-made to meet the needs of professionals in the following industries:
  • Malaysian Armed Forces
  • Malaysian Police Force
  • Hotels & Resorts Security Manager
  • Banks and Financial Institutions Security Executives
  • Private Security Consultants
  • Facilities Security Companies
  • Government Agencies
  • Insurance/police investigators
  • High Reliability industries such as Petrol Chemical, Telecommunication

Why do Security Management Course in Saito College?

  • The course is approved by MOHE which is recognized by both Public and Private Industries in Malaysia for employment. The qualification is recognized by JPA which will allow you to find employment with the uniform services and other government bodies.
  • Saito’s Industrial Advisory Panel (IAP) ensures that the program is highly relevant to the industry and makes sure that the student that graduates is employment-ready.
  • Program is taught by senior security professionals with extensive experience and skill in the industry.
  • Students will go on a month long Leadership camp which will build teamwork, problem-solving and thinking skills in the student.
  • On the theme of Inspired and ready – students are very clear of their career choices. Employers seeking trained professionals will be impressed with the skills of the student to work.
  • Work + Study Program – Students can take advantage of the apprentice and work+study program to enhance their work experiences.

Entry Requirement

The minimum entry requirement for the diploma programme is one of the following:
  • SPM Certificate with three credits
  • Senior Middle Three UEC with 3Bs
  • GCE/'O' Levels certificate or equivalent with three credits
Entry requirements and courses of studies are set and subjected to approval and changes by the respective universities.

2 comments :

aqie A7X said...

asslmualaiikm wbt _ Kak , nk tnyaa nie _ kakk daa ta0n kebrpa kat saito c0llege _ ??? best ke k0lej tuu _ ???

shamsul seman said...

Nak minta izin copy paste bleh... klau xleh xmagape... :)

Copyright © 2011 - 2013 | All Right Reserved by Rosmahusna