i can do it !

assalamualaikum .. slamat pagi .. harini hari yg kelima aku ta g skola .
start hari khamis , jumaat , isnin , selasa , rabu dan yg pasti esok aku akn ke sekola n seterusnya aku takkan ponteng lagi .
series , mmg la mula2 aku demam , oke , bole maaf kan lg . harini aku da semangat na pergi sekolah , bsfriend aku plak semuanya malas nk pegi , yelaa , lau ekotkan harini cuti israq miqraj .. tp perak tak cuti , so takkan aku sorg2 kat skola nt ? haiiyaaa , nak blaja pun ta semangat je ibarat tayah pegi . hmmm ..
malam td sebelum dia pergi kerja , dia cal aku .

kringgg..kringg(aku pakai hp murah je)
aku : helo..
dia : helo .. buat ape tu ?
aku : ta buat ape pun . duk je ni .
dia : kerja sekola da siap lum ?
aku : dah ..
dia : haa , da baca bku ke blum ?
aku : ta bace bku , tp da ulang kaji soalan matematik je td , cikgu ada bg buku .
dia : ouhh , esok sekolah x ?
aku : x .
dia : knape x ? cube bg alasan knape x pg ?
aku : kwn2 sume xnk pergi esok .. nt sorg2 je kat sekolah ..
dia : knape ekot kwn ? (mule nak marah)
aku : esok je last , nt lps ni xda . (merayu la konon)
dia : dahh la , ekot kan jela kwn2 2 , ekot lah .
aku : (hanya mampu terdiam)
dia : nk pegi keje da ni ..oke bye , assalamualaikum
aku : bye , waalaikumussalam

aku ta sempat na ckp hati2 ke , ki** ke ape , trus cut call . ( dia marah )
maaf :(

untuk pengetahuan korang , account FB aku pun da ditutup buat sementara waktu .. kenape ? dia nak aku berjaya ! tinggal bpe bulan je lagi nak spm ! aku ? ntah ape nk jadi kat aku ni , lansung tak penah nk study , nk brusaha .. dr exam no 2 , trus no 11 .. dr dalam tingkatan no 12 , trus no 48 , mak aku pun geleng kepala je dgr . aku pon tak tau nape ngan dri aku ni . semuanya sebab aku ni terlalu gile IT sampaikan aku taksub gila vavi kat FB 2 .. pdahal aku ta penah layan IM sape2 pun selain dr pkwe aku . pelik kan aku ni ..taon lepas aku da janji nak buat yg terbaek , oke la dpt no 2 kan . taon ni lg bnyk maen , 2 la jdnye ..
n now , aku da janji aku nak berusaha ! aku nak study mcm org berjaya . sebab aku taknak menyesal . lain la kalau aku da berusaha sehabis mungkin tp keputusan aku ttp ta oke , mean aku cuma mampu buat setakat tu jela .. ni aku yang ta penah na study ..

ptg smlm aku IM kat FB

dia : on9 je bukan nak study
aku : hehee
dia : sampai bile nak mcm ni , ta teringin nak majukan dri ke ?
aku : ermm (da touching )
dia : zaman dulu ngan skarang da lain , nak ke kje kilang je sampai tua ?
aku : ntah la
dia : tegur ni bukan sbb nak mara , tp nk ingat kan je .. xnk nt mnyesal .
aku : yela
dia : nt lau orang tanya result pun xde la malu nk jawab .
aku : eyr la ..
dia : ttp akaun fb ?
aku : haa ?
dia : yer , ttp akaun fb ..
aku : xnak la..
dia : nape xnk ?
aku : yela , lau chat at fb , jimat la duit , xde la nk topup je ..
dia : fb ni x menjanjikan ap2 pun .
aku : yelaa . tp 'dia' pun kene ttp jugak ?..
dia : oke , tp janji berusaha buat yg terbaik ae ?
aku : oke , esok start study .. tp bole x tlong ingat kan tiap kali pukul 3 ngan 8 ?
dia : oke . janji buat yg terbaik ?
aku : janji !

blablablabla.. aku pon nyahaktivkan akaun aku ! oke , aku ta menyesal k .

p|s : na berjaya bukan senang kan ? tp nak susah senang sangat ! malas adelah racun paling berbisa !
       blogwalking ? takkan dah !

assalamualaikum .. 

sukan tahunan smkfb tahun 2011

tenung lame2 takot pulak aku !

assalamualaikum , entry kali ni bukan nk share moment sukan tahun ni or pic yg belambak mcm buah epal kat pasar isnin or what evr tuhh ,
tp sbb aku ta dpt join sukan taon nihh coz dmm , sengall betol , skit je aty aku .
da la ssa2 aku training kawad tiap2 ptg , last2 dmm .

i lovee snap !



ouccchhh !! AF  da start ! let's watch !
tataa.l

review follower blogg ke 200



hey , slamat mlm , assalamualaikum :)
hee ~ una da dapat followwer ke-200 lahh :)
award ?? maaf , xpandai laa .. :)
sape tuan blog tuhh ? sape lg , cik comel nihh . namenye izzahliyana .
jom kite review blog dy :)

hee ~ blog dy comel aw .. blueblue :)
tgk lah header dy . comelll kann . oke , warna fvrite una slain wrne pink warna biruu aw . biru un cantik !
sukesukesukesgt . blog dy cute :)
doodle dy un cute2 sgtt .. Kaos Purple . entry dea un best2 :) . kemass , teratur . ade radio era mcm blog kite Kaos Purple  . una rase bdak cmel nihh baru2 jugakk menjinakkan dri at dunia blogger niyy mcm una :)
lau korang msuk blog una , follow una .. follow la blog izzahliyana ny skly aw :)

na membebel bnyk ag tp xlrat nk mnaip sbb taip sblh tgn Kaos Purple sbb tgn lg sblh tgh pgg charger laptop yg smkin sengal nihh . wayar nk tcbut sgt daa ;p

oke , boboy boy . mmmmmmmmuuuuuuaaaahhhh !!!! utk korg yg bce entry nihh , ade ke org bce , NTAH !! :)

rumah ku syurga ku :)

ecececehh .. entry kali ny sentap ke ?? ehh , no2 lahh . biasa saje kann ?? (: .. kali niyy ku n bercerita pasal rumah aku yg dulunye xcantik tp selesa berbanding skrg cntik n lebh selesa .. cantikk ke ?? tny la cik norddin sendiri  Kaos Pika . n now , rumah aku da siap spenuhh nya .. oke , aku sbgai ank peneroka , kehidupan aku xla semewah anak pm , kan kan kan .. tp ckop lahh , mk ayh aku mmbesar an  aku , smpay secomel niyy . Kaos Pika*maaf , memg hobi dea perasan manjang . kalau dulu , rumah kayuu je ..ehh , seriuuslyy .. peneroka da smakin jutawan aw skunk .. mne taw ?? mlalui sumber2 yg boleh dipercayai ,majalah feld . kihkihkih :) . yela , mne xnye , da mcm2 prodak anak2 felda kuarkan .. sampai bile ank2 felda na dduk lam kpompong kmiskinan kan ? mestilahh diorg lahirkan inovasi yg  baru Tea Cup

aku rembat at google . tp keadaan dia sume sme je ..
kalau dulu , rumah felda macam niyy je , ssa kan ?? xde elektrik , xde air .. oke la tnah dia rata , lau rumah aku dulu , kuar2 tnh menggunung dpn pntu Big head tp time 2 aku xwujud lg la ..mk aku yg cite ,,

ni bukan rumah aku , google jugakk :)
sekarg , haaa .. banglo suda .. ramai yg da bjaya ubh nsib keluarga .. kan ? kan ? kan ? sape ank felda msti taw . hee ~~ confident gilee ..

oke2 , taw na tekan ape ag at keyboard ni .. Big head

niy r rumah aku sbelum runtuh aritu..Hello Kitty 2 
waktu niy rumah aku tengah dinaik atau ditinggikan , so , bumbung kne cabutt . kene plak time 2 ari ujn .. mmh banjir lahh Hello Kitty 2 , kene buat kje part time , terseksa ouhhh !!

n now , ni la umah aku . ta la sehebat umah mawi , tp lg selesa la kan dr dulu Rabbit 1 *gambar terbaru ta sempat lg na amek . hehee :)

p|s : entry ni bukan nak bangga2 ke ap2 , tp nak tnjuk kan  org2 felda da bjaya :)

sekian ,,Rabbit 1 --> Rabbit 1 , tengs sudi baca .. lebiu <3

entry istimewa buat insn yg bernma amirul fazrin

terlebih dahulu ,, assalamualaikum (:
amirul fazrin , sy maen gitar khas utk awk ..
maaf lau xsdap , sy ta pnday sgt ..
ni je yg sy mampu , apeape pon , sy ikhlas (:

video


l love u so muchh !!

program anak FELDA

 assalamualaikum.. hukhuk*banyaknye habukk . tade sape nk tlong vakum kann . ;p . rindu at kawan kawan , rindu nak bw sne sni . haishh ! sangat rindulahh !!

act, aku pg uitm shah alm , ade program generasi felda baru anjuran FELDA , beshh ouhh ! semua sportingg giler ! ehh . chopp!!! nak citer dari mane niyy , dah  smpai ke sblum pegi ?? sblm pegi ?? oke lahh , sebelum pegi ae :), go baby go ! hahaa :D

kitorg kumpul kat skola pd pkul 1.30p.m n gerak pada pkul 3.00p.m.. lme giler kann ?cam jinbekk ;p . skola kitorg anta 2 bjik buah bas . so mmg ramai lahh kan ..

time nihh tenga kumpul kat kantin ;)

pejalanan kitorg amek masa 2jam lebihh . so slain mmbute dlm bas  ape lgiyy , snap pic laa.ka e2 hobii ;p

kwnkwn yg syokk ;)

oke2 ,, cukupp ! *gambar slebihnya akn di uplod at fb ! nak tgk ? add je okee ? ;p
sampai je at sne , kitorg diminta utk bratur , amek bantal  cadar n kunci dorm . bratur pny bratur , kitorg dpt blik no 2A-03-14 .
niyy la bilik aku wif ma bestie , ain ..
1blik 2 org je , bess kodd ;p

bile masuk2 , cm ni lahh keadaannya *maaf ! da mcm bilekk sndri , n abaikan model xbayar dlm tuhh ! ;p

sampai2 je sane kitorg uat mcm2 aktiviti .. makanan kitorg ditaja by hotel intekma , sdap jugakk  tp ade yg tak kurang sedap ;p . at sane kitorg di pecah 6 kmpulan n 1 kmplan de lbey krang 49 org . haa, so bpe org sumenye ? darab lahh sndri :)bnyk felda yg dtg  felda soeharto , gedangsa , phang tuhh mmg bnyk la kann ,smpy aku lupee felda ape . hahaa..

n kwn2 yg rpat ngn aku , maria , yasmin aka midahh *bising mulut dorg niyy , mera , sharmini , shera 2org ;p
bnyk sgt kitorg dpat at sane . main , uat trdemark . knl2 ngn kwn baruu . mmg best !
makan dah la 6x , org nak diet dy bg mkn bnyk2 , tp org mmberi kita terima ;p ..

dorg bwk kitorg sume masukk dewn kuliahh , mmg best ! mmg sampy je at ctu , OMG ! terpegun sgt! kat dlm 2 kitorg tgk citerr kongsi ! HAHAA :D , de 2 pic je yg aku dpt snap coz aku dduk yg pling dpn ;p

abg hafiz dokk groyakk *tol ke eja camtu ntahh 
abg hafiz org klantan ;p
mmg best gilerr kodd !!

mase nk blek 2 sdih gilerr ! ase xnk balekk :( kitorg ad ugk bgmbar wif akk2 fesi .. akk n abg fesi sume baek2 . abg zam , kak fina , kak wani , kak ida , kak ekin .. haishh , mmg dorg sgt baek la ..
kengan pling best la aku ase time aku wif dak group aku bring at ats dtarn phimpunan tuhh pukul 1pg xclap .. mmg best la kan ! seumr idop ta pnh uat cmtuhh :)

aku yg bbaju kurung 2 :)
banyak gile knangan yg aku dpt at sni .. prasan jd student uitm , tdo skatil ngn kwn , lpak at blik kwn abes an kropokk , kwn sbilik skodeng aku pakai baju ;p , main liff , tggu lif yg sgt lmbab 2 . berlari naek tgkat 3 smpy bploh ktiak smata2 na amek cmre , kuar x knci pntu , sidai pakaian dlm  at tingkap ,;p . tgk ict dr jaoh , hahaa .. mkn ngn kwn2 baruu , gelak gile2.. tgkap gmbr ngn kwn baru , mcm2 yg aku dpt at sne , penat memang penat , tp happy gilegile ! harap aku bole brubah sbb xde spe yg dpt ubah aku mlainkan dri sndri :)

n lastly !! aku syg korg sampai mamposss !!

p/s : aku nak masukk uitm ! uitm d'best !! mmg rugi sape yg xnk tuhh !

~tp aku sdihh coz mse aku pg 2 , bday ibu ,, aku xdpt celeb samesame :(
epy befday ibuu !! :)

~~pic laen uplod at fb :)
Copyright © 2011 - 2013 | All Right Reserved by Rosmahusna