happy new year !

tibe - tibe tadi buat gile kejap , snap pic terakhir sebelum 2012 .. ᵔᴥᵔ




dari kiri tu dah semestinya aku , lepas tu kakak aku |chichik| , lepas tu pulak adik aku |jaja| lepas tu lagi kazen aku |eiha|.. ehh , berapa banyak lepas laa (〃^∇^)ノ

p/s dari hati : Countdown New Year dekat dalam rumah lagi selamat daripada bersesak - sesak dekat luar sana . Macam - macam boleh terjadi . Jangan biarkan malam New Year bertukar tragedi . Hey , take care untuk semua ! Selamat tahun baru 2012 :)

bye - bye 2011 , welcome 2012

assalamualaikum , dah pukul 3.00am tapi mata ni masih buntang tak tahu bila nak sepet  tak rasa ngantuk lagi , teringin pulak nak menghapdet walaupon otak nih rasa beku takda idea , takpa ! aku cuba 
tak main mesej ? tak ! 'dia' tengah kerja ».«

pejam celik pejam tak celik - celik , ehh .. bukan /..pejam celik pejam celik dah nak masuk tahun baru . rasa sekejap sangat masa berlalu , umur pon dah mencecah 17 tahun . ohh , hati tak rela >.< 2011 dah melabuhkan tirai .. macam tak sedar je dah sampai penghujung tahun , (~.~)

macam - macam perkara yang jadi tahun 2011 ni .. mengajar erti pengorbanan , menguji kesabaran , erti kesetiaan , kejujuran .. macam - macam lahh .. kenangan pahit , manis  tak dapat digambarkan . yang paling best aku adalah spm candidates 2011 ,whee ~ aku tak percaye tuu .. kalau tahun lepas aku belajar menjadi seorang yang setia dan penyabar , tahun ni aku telah menjadi seorang yang lebih memahami , menerima perubahan drastik dalam diri seseorang bukannya mudah kan ? kalau dulu aku selalu mesej tapi sekarang dah kurang sebab 'dia' dah bekerja , bila balik letih nak tido . okey , aku dah mula faham dan memahami ❀‿❀

hari ni merupakan hari terakhir tahun 2011 , harap - harap tahun hadapan akan membawa lebih ketenangan dan rahmat kepada kita ^^,membawa harapan baru kepada kita dan membawa lebih kebahagiaan kepada kita ..aminnn .. kekal kan hubungan aku untuk tahun akan datang dan selamanyaaa :)) \(^○^)人(^○^)/

azam untuk tahun ni , bukan muhammad azam .. aku nak jadi seorang perempuan yang kuat , bukan budak kuat nanges lagi , boleh tak ? okey , kalau aku dah berjaya atasi itu aku akan tukar header aku .. ^.^

~bye-bye 2011 , welcome 2012 

happy birthday abah ..

selamat hari jadi..
selamat hari jadi..
selamat hari jadi abah..
selamat hari jadi..

:) selamat hari jadi abah ! semoga panjang umur  ,  dikurniakan rezeki n keluarga kita bahagia selama - lamanya :)

SAYANG ABAH !

yeahh ! dapat hot ticket

assalamualaikum all..hehh,macam ramai je yang masuk kannn..takpe , nak tulis jugak ! whee ~
thank to kak azidah yang telah menganjurkan contest free hot ticket rm10x3 untuk 3 orang pemenang n alhamdulillah , im the lucky one ! thank Allah ..

untuk budak yang baru habis sekolah macam aku ni takda duit poket n bertuah sesangat dapat hot tocket ni.. hahaha ..sumpah , hujung - hujung taun ni aku slalu dah takda duit ,  duit bank pulak da lama habes .. alhamdulillah , rezeki bulan ni :) , ehh ?? ada kerja kosong yang perlukkan pelajar lepasan spm x ? hahaha ,

actually , malam tu aku ada mimpi yang aku tak dapat hot ticket tu . orang tua - tua kat selalu yang berlawan dengan mimpi tu . bila da siang aku begitu eksaited sekali bukak blog kak azidah , mula - mula tak perasan , tengok - tengok , yeahh !! number kita ..
unafreestyle@yahoo.com

p/s : happy tak terkata



part yang aku suka dalam nada cinta


ricky nyanyi lagu hitamku-andra the backbone ! hebakkk gila dia punya suara , kalah penyanyi asal ouhhh !!

kelebihan coca-cola




10 KELEBIHAN COCA COLA????
aku baru tahu cola-cola ade jugak kelebihan ..

" Fakta seperti yang tersenarai
dibawah adalah kajian santifik yang dibuat oleh ahli sains
kesihatan/sosial di USA dan Britain serta laporan dari seluruh dunia
mengenai minuman ringan Coke : Coca Cola.

Di dalam
kebanyakan negeri di US , kereta peronda lebuhraya akan dimuatkan 2
gallon Coke untuk menghilangkan kesan darah di jalanraya apabila berlaku
kemalangan. Cam pasukan SMART dan bomba kita tu, Harzadous Team. Cuba
tanya Plus Ronda atau Polis Lebuhraya, adakah mereka guna? Anda di rumah
diharap dapat mencuba kajian ini :

1. Masukkan tulang
dalam satu mangkuk yang diisi Coke, ia akan hancur atau hilang sama
sekali dalam masa 2 hari. Elok untuk yang berniaga sup tulang!

2.
Untuk mencuci tandas : Masukkan setin air Coke dalam tandas dan biarkan
selama 1 jam dan kemudian 'flush'. Kesan kotoran/hampas akan hilang
dari tindakan 'citric asid' yang berada dalam Coke. Satu bahan gantian
untuk mencuci kalau sabun dah habis! Rasa-rasa buat sabun badan boleh
tak?

3. Untuk menghilangkan kesan karat dari bumper kereta
jenis chrome : Lap bumper dengan aluminium foil yang dicelup dengan
Coke. Kesannya karat hilang!

4. Untuk menghilangkan kesan
'corrosion' atau hakisan pada skru/nat bateri kereta : Tuang saja setin
Coke pasti kesan hakisan hilang serta merta.

5. Untuk melonggarkan skru yang berkarat dan ketat : Sekali lagi tuang setin Coke, skru tersebut pasti longgar dan boleh dibuka.

6.
Untuk menghilangkan kesan minyak/lekit dari pakaian : Tambahkan setin
Coke dalam mesin basuh bersama sabun pencuci dan basuh macam biasa.
Kesan minyak tu pasti hilang. Kemudian bolehlah minum air basuhan tadi
berperisa coke.

7. Cermin kereta anda berdebu/kotor/
melekit ? Celup tuala dengan Coke dan lap.Pasti bersih. Tak payah guna
tin sembur cuci cermin cam jual di Yawata tu kerana ianya amat mahal!

8.
Bahan aktif Coke adalah phosphoric asid. Ia mempunyai pH 2.8. Ia boleh
meleburkan sebatang paku dalam masa 4 hari. Kilang Perwaja/besi mesti
suka ni!Asid tersebut juga menghakis kekuatan tulang belakang dan
tulang lain dalam badan yang merupakan punca utama kearah penyakit
osteoporosis.Sila lihat lori yang membawa air sirap Coke dalam
lori tangki,[ bukan lori yang bawa Coke siap dalam botol/tin] pasti
dilengkapi dengan tanda amaran "Bahan Kimia Bahaya" atau"Bahan Penghakis
: bahaya". Lori tangki itu juga diselaputi bahan penghakis hakisan
untuk mengelak lori tu dihakis. . Tolong jangan letak/parking kereta
berhampiran lori tangki yang ada tanda amaran tu, silap-silap tengah
bawak kereta, putus 2 sebab hakisan/karat.

9. Para
pengedar minuman Coke telah menggunakannya untuk mencuci bahagian enjin
lori/trak mereka sejak 20 tahun. Wahh...mesti buat overhaul ni!

10.
Kandungan gulanya 18 sudu cawan teh satu tin Coke. Cuba try bancuh
kopi/teh dengan 18 sudu gula tu kat rumah dan minum mesti termuntahKenapa Orang Yahudi Tak Minum Coke dan Pepsi Disampaikan
oleh seorang sahabat.....

credit : shu 

memories wif ma bistie.wmv

untuk ain , fiza , acoi , kiah , lia .. last moment in smkfb 2011 :)
love u all !

17 tahun

thanks lagi sekali kepada yang wish birthday una .. tengs sangat-sangat !
lebih dari 200+++ orang ..
thank all , i love u !
birthday kali niy tak meriah sungguh ! tak celebrate pon ..
tapi takpe , wish pon dah sangat memadai ..
ada yang tak pecaye birthday una yang ke-12 , memang ! korang tak payah percaye ..
pentipu lebih budak ini \( - , ^ )/ buat muka slamber 

birthday girll , yeyy !! that me ^,^
yang ke 17 tahun , sah ! tanpa ragu-ragu ciplak ayat kak ailyl
muka dah dewasa laa kononn ..

p/s : pic tu masa OTW nak pergi hospital tengok jiran 
~nikmati hidup ini sebaik mungkin dengan sebaik mungkin sebelum nikmatnya ditarikk (:

happy birthday sayang ke-21

yayy ! 6 disember 2011 tepat umur syg 21
hee , da tue :p
dikesempatan ni ma na ucap
happy birthday sayang,,
semoga panjang umur , murah rezki..
semoga hubungan kite semakin baik,baik n baikk
may allah bless u always n
i love u so much !

puas tak bergayut malam tadi sampai tak tidur  hee , happy sangat ,,
gelak jee  kenn..
lalala```hadiah otw sayangg 


p/s : tepat pukul 12 malam ni happy birthday to me !
yayy !! yang ke 12tahunn 

tamat sekolah ?

haii ..tinggal lebih kurang 7 hari lagi aku nak tamat zaman persekolahan ..seronok tu memang la kan , boleh rilek-rilek sikit , tak payah gosok baju sekola , hihii.. aku sendiri macam tak percaya .. kalau tanya mak aku lagi mak aku tak percaye , pada mak aku , aku ni stil budak form 1 yang tak meningkat-ningkat umur bosan kan macam tu .. blurrr je otak ahh , lupakan , nanti mak aku sedar la tu yang aku ni cuma badan je kecik , tapi umur da tua


heyy student 5cempaka 2011 smk felda besout , aku akan rindu korang , rindu my teacher yg baik dengan aku walaupon aku ni selalu buat diorang hilang sabar , rindu gelak tawa kita , rindu tengok gelagat korang , walaupun aku tak join sangat dengan group korang , tp bila tengok gelagat korg aku senyum jugak kadang-kadang tuu .. aku pasti rindu semua tuu ..ni jea tahun akhir kita bersama , lepas ni semua bawak haluan masing-masing .. nak jumpe pon mesti susah kann


aku dedicated lagu carta hati ni untuk korang , tanda korang sentiasa ada dihati aku , aku sayang korang..
zul , acoi , pejai , sidiq , abu , pais , pahmy , amir , jijie , aman , ucup , mimah , noni , eifa , liya , eyka , kk , mieza , eyna , shu , tam , ain , fiza , kiah , ezaty , enab , ain fadilah , eira mastura n guru kelas kita yg paling penyabar seram , ehh bkn.. sir ram aka ramli 

video
tak oke un aku main kat atas ni , tapi aku ikhlas

Copyright © 2011 - 2013 | All Right Reserved by Rosmahusna